1. Halogénizzós forgótükrös és újforgótükrös

Fényforrása a 2000-4000 üzemóra élettartamú fehér színű halogénizzó, amely a hagyományos wolfram izzószál mellett halogén sókat (jódot, brómot) alkalmaz. Ezen halogéneknek köszönhetően a wolfram elpárolgása jelentősen lelassul, így a fényforrás hosszabb élettartamú, egyenletesebb fényű és kisebb méretű lesz. Ennek a fényforrásnak kicsi a fényhasznosítása, 16-20 lm/W, azaz az energia nagy részét hőként adja le, kis része válik fénnyé.
A halogénizzóval együtt vagy a fix állású halogénizzó körül forog a villanymotor meghajtású fényvető forgótükör. Ezeket régebben fémből gyártották, ami hosszabb élettartamot biztosított. Ma már többnyire krómbevonattal műanyagból készítik ezeket, ami az egyenetlen forgás esetén könnyen megolvad. Erre kerül a fehér fényforrás miatt színezett búra. A villanymotorok 3 vagy 5 pólusúak lehetnek, ami a forgatáshoz szükséges lendítések számát jelenti. Ezek alapján az 5 pólusú motorok érzékenyebbek, ami fontos a forgatás egyenletessége miatt. A forgatást kétféleképpen, ékszíjas és fogaskerekes elven adhatjuk át a villanymotorról a tükörre.
Ékszíjas elven működő: Rotovis forgótükrös
Fogaskerekes elven működő: Alcyone Simplex forgótükrös

Ugyancsak fontos a forgótükör elv ennél a technológiánál. Sokak szerint a forgótükrös fénytechnológia az, amelyik leginkább felkelti az emberi szem és tudat számára a figyelmet a forgás közben látható un. sötét szakasz miatt, amikor a forgótükör eltakarja az állandóan égő halogénizzót, azonban ez a legtöbb meghibásodási lehetőséget rejtő fénytechnológia. A LED-s, forgótükrös technika ennek a mechanikus szerkezetnek megerősítését igényelte, így jelent meg az un. Újforgótükrös technológia. Egy masszív acélcsapágyas szerkezet valamint szilikon ékszíj jelenti az Újforgótükrös technológiát, amely védi a fényjelzőt a rezgések és hőmérséklet által okozott meghibásodások ellen, amelyek a leggyakoribbak a forgótükrös technológiánál.
Ékszíjas elven működő: Rotovis újforgótükrös

2. Villanócsöves (sztroboszkópos)

A villanócsöves szintén régi, de korszerűbb, energiahatékonyabb, hosszabb élettartamú, már valamelyest kisebb energia igényű és kevesebb meghibásodási lehetőséget rejtő fénytechnológia. Felhasználók közül zavaró fénye miatt sokak kedvelik.
Fényforrása a 6000-10000 üzemóra élettartamú fehér színt kibocsátó un. Örökvaku, amely egy xenon gázzal megtöltött üvegburában halogén sókkal villamos energia hatására ívet húz. Ez adja a fényhatást, ami nagyon erőteljes. A fényhasznosításuk is jobb, 40-60 lm/W, így kevésbé melegszenek, az energia nagyobb részét fényként adják le. A villanócső körül Fresnel lencsét helyeznek, ami a fényt a lehető legoptimálisabban töri meg, azaz a megkülönböztető és figyelmeztető jelzéseknél lehető legjobban zavarja a jármű forgalomba részt vevőket. A fehér fényforrás miatt a búrát vagy a Fresnel lencsét kék, borostyán sárga vagy piros színben gyártják.

Xenolux Micros villanócsöves
Admiral villanócsöves
Alcyone Simplex villanócsöves

3. LED

A LED a legkorszerűbb, nagyon kis energiaigényű, rendkívül hosszú élettartamú, kimagaslóan nagy fényhasznosítással bíró, kis meghibásodási lehetőséget magába rejtő fénytechnológia, amely ráadásul bármely szín előállítására alkalmas.
A LED már régóta ismert, és használt eszköz. 1955-ben fedezik fel a piros színű LED-t a Gallium Arzenid nevű anyag tanulmányozása során. A 60-s években elterjednek az iparban a hagyományos LED-k. Ezek még kisteljesítményűek, 0,1-0,3 W/ dióda, de már a fenn felsorolt rendkívül előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek. Élettartamuk 50000-100000 üzemóra, fényhasznosításuk 70-100 lm/W. Maga a fényforrás pedig színes, tehát megjelennek az átlátszó vagy világosabban színezett búrával gyártott fényjelzők.
Clip hagyományos LED  

Az igazi áttörést az 1999-ben kifejlesztett nagyfényerejű Power LED okozta, ami már nemcsak jelzésre, hanem világításra is alkalmas. Ez gyakorlatilag forradalmasítja jelenleg a belső terek, és így a megkülönböztető és figyelmeztető jelzések piacát. 2004-2008 között megjelent 1-5 W /dióda közötti fényerejű Power LED-kkel felszerelt fényhidak, fényjelzők, terelőfények az eladások egyre nagyobb részét teszik ki.
Alcyone Magnetico Piccolino
LedFlex Power Led
FlexiLed Power Led
Sunshine Power Led
Shark S Power Led
Shark H Power Led
Trilogy Power Led
Sequential Power Led terelőfény

4., LED-s újforgótükrös

Ez a legújabb bevizsgált, már forgalomban lévő, használt fénytechnológia, ami ötvözi a legkorszerűbb fényforrást - Power LED - valamint a legfigyelemfelkeltőbb forgótükrös eljárást megerősített, hosszabb élettartamúvá tett verzióját, az un. Újforgótükrös technológiát annak minden előzőekben leírt ismérvével, azaz a legfontosabbakat összegezve
Power LED:
Élettartamuk igen hosszú 50000-100000 üzemóra, fényhasznosításuk 70-100 lm/W.
Újforgótükör:
Leginkább felkelti az emberi szem és tudat számára a figyelmet a forgás közben látható un. sötét szakasz miatt, amikor a forgótükör eltakarja az állandóan égő fényforrást, jelen esetben a Power LED-t.
Revoluxion
Rex
Rotovis LED


HEPS (High Efficiency Power Saving) technológia

A hangsugárzó az erősítőből felvett teljesítményt megpróbálja hangnyomássá alakítani a membrán mozgásán (rezgésén) keresztül. A hagyományos un. "100 W-s" megkülönböztető hangjelző berendezések jellegzetessége az elektromos áram teljesítményének alacsony hasznosítása. A legjobb rendszerek is 5% körüli hatásfokkal dolgoznak, a többi energia hőként szabadul fel, ami a rendszer egyszeri használatát és élettartamát is megrövidíti. A HEPS az INTAV által szabadalmaztatott hangtechnológia alacsony impedancia (ellenállás) és alacsony feszültség mellett speciális végtranzisztorokat alkalmaz. Ennek eredményeként nagyobb hatásfokot, azaz hanghasznosítást értek el. Ezért lehetséges, hogy a 35-45 W-n dolgozó HEPS rendszer ugyanakkora vagy még magasabb hangnyomás értéket tud, mint a hagyományos "100 W"-s rendszerek, hiszen dB/W értéke duplája. Ennek következtében a HEPS megkülönböztető hangjelző rendszer kisebb energiát használ fel, kétszer annyi ideig használható folyamatosan és kb. kétszer akkora az élettartama, mint a hagyományos "100 W"-s rendszereknek.
HEPS hangjelző technológia
ITE 790 hangtölcsér
Supersonic 100 Gold sziréna modulátor